vineri, 2 mai 2008

Un început cu “Happy End” (8a)…

Totul a început în urmǎ cu o lunǎ, când ne-am apucat, eu şi bunul meu prieten Florian Mastacan, de traseul Happy End, un traseu care deşi a fost amenajat în 2001, nu a fost fǎcut de nimeni.
Toate bune şi frumoase am început munca la acest traseu, încercând sǎ-i descifrǎm prizele şi sǎ legǎm paşii din el.
În primele ieşiri când ne-am cǎţǎrat, pe lângǎ frigul de afarǎ, traseul era foarte murdar, aşa cǎ, periuţa la bǎtaie şi dǎ-i gaz la curǎţat. Prizele au început sǎ aparǎ, ce-i drept cam micuţe, dar altele nu-s.

Ciprian in Happy End 8a

O descriere a traseului ar fi cam aşa: primele cinci asigurǎri treaba merge lux, dupǎ care intrarea în primul pas al traseului, foarte foarte sensibil la picioare, urmat de un mic pas unde te mai poţi recupera puţin. Din acel loc începe ca sǎ zic aşa “crux-ul cel lung”, o serie de mişcǎri pe prize scurse la picioare şi bi-doit la mâini, care te duc pânǎ la un prag scurs, unde eu am reuşit sǎ mǎ recuperez cât de cât la degetele de la mâini, stând pe un singur picior şi fǎrǎ mâini, de acolo începe urmǎtoarea serie de prize foarte mici şi tǎioase, probabil cea mai grea parte a traseului, dupǎ care ieşirea este pe un prag mare şi scurs pe care traversezi pânǎ în topul traselui.

Ciprian in Happy End 8a

În ceea ce mǎ priveşte pot spune cǎ am muncit mult la traseu pânǎ sǎ-i dau de capǎt, am dat cincisprezece încercǎri pânǎ la reuşitǎ, dar asta e, poate cu mai multǎ pregǎtire o sǎ iasǎ mai uşor, dar totuşi sunt foarte mulţumit, deoarece este primul meu 8a, este primul traseu din acest an, am fǎcut primul acest traseu, iar dupǎ o iarnǎ cu antrenament pânǎ la refuz, sǎ încep sezonul cu un traseu de 8a (9+/10-), este o mare satisfacţie, dat totuşi cu cât mǎ carţǎr mai mult şi mǎ antrenez mai mult, îmi dau seama cǎ sunt încǎ un începǎtor în acest sport, nu luaţi totul ca pe o laudǎ, este chiar realitatea, nu acesta îmi este scopul de a umple pagina. Îmi aduc aminte cǎ la primele încercǎri când ni s-a alǎturat şi Kojac, un prieten şi un cǎţǎrǎtor foarte bun, am vrut sǎ renunţ, dar dupǎ ce Florian mi-a ţinut un logos pe cinste am început sǎ am mai multǎ încredere în mine, un lucru fǎrǎ de care nu aş mai scrie aceste rânduri.

În stânga Ciprian, dreapta Cǎtǎlin Ciofu cameraman

În rest totul merge înainte, antrenamentele sau reluat, ca de obicei singur, vom vedea ce ne rezervǎ restul sezonului.
Mai jos am fǎcut un filmuleţ cu traseul, sper sǎ vǎ placǎ.

Happy End (8a) from cipri florin on Vimeo.

6 comentarii:

Anonim spunea...

bravo, ma! felicitari! radu Solo

Anonim spunea...

Bravo tati! Il faceai si fara "logos-ul" meu. Da-i gaz mai departe...

Anonim spunea...

FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!! :)

Anonim spunea...

sunt tot mai uimit(a)!!!

Anonim spunea...

Bravo! tine-o tot asa!

Anonim spunea...

ai inceput anul foarte bine,felicitari!!!