vineri, 15 februarie 2013

Gândeşte şi schiază liber…

După cum am intitulat acest articol aşa am şi făcut în zilele ce au trecut, am gândit şi am schiat liber. Pe unde? Pe unde s-a putut pe Hegyes şi pe unde s-a putut în localitatea Jolotca.

În drum spre Hegyes.

Hegyes…pentru cei care au mai răsfoit în trecut paginile acestui blog, au mai găsit câteva articole despre aceast mic paradis al schiatului liber din zonă. Un vârf cu o altitudine ce nu depăşeşte 1502m, destul de accesibil spre zonele ce merită schiate, cu acces rapid din localitatea Tulgheş. Zona oferă un potenţial mare pentru schiul de tură şi coborâri pe culoarele existente la libera alegere pentru majoritatea categoriilor de schiori ce preferă schiatul în afara pârtiilor mult lăudate.

În drum spre Hegyes.

Aproape sus.

Pe Hegyes 1502m

Deşi vremea nu a fost foarte plăcută în prima jumătate a zilei, cu o ceaţă ce nu vroia să se ridice, am ales să urc totuşi pe vechea variantă de a mea, o variantă directă, susţinută dar rapidă. Ajuns în zonă pe la orele zece ale dimineţii, am schiat până la orele şase după masa.
Jolotca…o mică localitate unde cu ceva timp în urmă exista o exploatare minieră de Uraniu. Dar nu pentru acest element radioactiv mă aflam acolo, ci pentru acele zone de schi neschiate de nimeni şi care, pe lângă un acces extreme de rapid, oferă o varietate de schi fantastică, cu posibilitatea de a alege anumite pante cu orientare spre ce punct cardinal doreşti. Zona nu este foarte tehnică ca schiat, dar destul de atrăgatoare pentru iubitorii schiului de tură.

Pe schi la Jolotca.

Jolotca.

Panoramă Jolotca.


Panoramă Jolotca.

În cele din urmă pot să mai menţionez că zonele le recomand celor cu puţin mai multă condiţie fizică, dar în special ca schi, Heghyes-ul nu îl recomand schiorilor de pârtie !!!
Mai jos câteva imagini, poate înţelegeţi mai mult.

Backcountry ski: Off-Piste from Florin-Ciprian Andrecut on Vimeo.

6 comentarii:

Life Journey spunea...

salut Cipri ce mai faci,numai bine!Larisa G

Florin-Ciprian Andrecuţ spunea...

Salut.
Pai ce sa fac...ce scrie pe aici prin blog. Numai bine.

Life Journey spunea...

:))) pai da,vad

Life Journey spunea...

cool..:)

Life Journey spunea...

bine faci

Unknown spunea...

Superb! :)