marți, 6 martie 2012

Trecǎtori înzǎpezite…

Ultimele zile care au trecut, le-am petrecut pe Pângăraţi la schi de turǎ şi ceva free-ride.
Pângăraţiul fiind punctul de trecere dintre Gheorgheni şi Lacul Roşu având o altitudine de aproximativ 1400m, oferǎ condiţii foarte bune de schi, cu zone rapid accesibile şi peisaje de neînlocuit.
Am schiat douǎ zile la rând, prima fiind cu vreme închisǎ şi ninsoare, urmatǎ de o zi cu Soare şi vizibilitate bunǎ.
Acţiunea a fost extrem de simplǎ, am urcat pe schiuri de turǎ spre anumite vârfuri şi am coborât pe unde am putut, fǎrǎ vreun plan, schiţǎ, marcaj sau traseu. A fost palpitant sǎ cobori printre brazi, fǎrǎ sǎ şti ce urmeazǎ dupǎ ei sau dupǎ panta pe care coborai.
Ca zonǎ o recomad celor care iubesc schiul de turǎ şi nu o recomand celor izolaţi pe pârtiile de schi, pentru cǎ nu vor înţelege nimic.
Accesul spre zonǎ este foarte rapid, de la locul unde îţi laşi maşina şi pânǎ la zonele schiabile sunt câţiva kilometrii, fǎrǎ şansǎ de rǎtǎcire, totul fiind clar.
Mai jos câteva imagini o sǎ vǎ spunǎ mai multe.

Retina: A Backcountry ski. from cipri florin on Vimeo.

2 comentarii:

Andreea Dragota spunea...

Mnoh...cred c am vazut toate videoclipurile...da mie asta mi place cel mai mult!Cred ca de aia ca mi am adus aminte de mine cum plecam de la antrenament lela si tipam printre brazi:'astea porti,frate!'...asa dor mi i sa mai fac asta...daca nu ma iei cu tine,iti scot 2 incisivi!Si stii ca s o draguta:)) Pa!

Andreea Dragota spunea...

A..si inca ceva:pe vremea aia schiam cu COMBI AIR(daca stii ce i aia)...si schiul stang mi o fost rupt vreo 2 luni si asa am schiat si la concurs,ca tata o zis...no,descurca te cu ce ai...si am luat locu' 2 pe judet, practic pe un picior...si daca mi o murit laudatorii,ma laud singura :)) No,du ma pe deal daca mai vrei incisivi!