marți, 20 septembrie 2011

”Airbus extension” (8a) 50m…

O probă de anduranţă fizică şi psihică, a fost acest traseu pentru mine.
Fiind cel mai lung traseu de dificultate (8a) din zona Cheilor Bicazului până în prezent, m-a atras de la prima intrare în traseu.
Pe cei 50m ai traseului, în ”Airbus extension” există trei “crux-uri” mai grele, care cresc în intensitate, primul fiind cu prize care muşcă din tine, cu nişte riglete tăioase, al doilea cu ceva prize scurse şi câteva micro-prize şi ultimul crux, mai greu, are în dotare nişte scurse, luate la compresie şi foarte prost la picioare. Toate cele trei crux-uri, se întind pe parcursul a trei sau patru spituri, zona superioară a traseului, fiind bătută cu ceva libere între asigurări, asta ca să fie mai frumos, atunci când tensionat fiind, priveşti în jos, căutând după ultima asigurare şi în tot peisajul, apare şi secundul care asigură coarda cu o tehnică de relaxare, mâncând şi scuipând seminţe.
Cam atât aş putea spune despre traseu, îl recomand celor cu puţin fanatism pentru rutele lungi de escaladă sportivă, iar în final mai pot spune că, aceasta este noua eră spre care ne îndreptăm in escalada sportivă, trasee grele şi foarte lungi, un lucru extrem de bun.

”Airbus extension” (8a) 50m, sursa foto www.cheilebicazului.info

4 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari! cam cat timp ti a luat sa reusesti?

Florin-Ciprian Andrecuţ spunea...

Pai cam 17 incercari au fost, chiar daca m-a prins ploaia de cateva ori prin traseu si am intrat sa-mi recuperez echipamentul, le-am socotit si alea ca fiind incercari.
De vreo cateva ori am catarat la 5 dimineata ca era racoare, ziua la soare era prea cald.
Nu pot sa zic exact cat timp, caci m-am dat pe traseu cand se putea.

Masaj erotic Bistrita spunea...

bravo, nu conteaza cat ti-a luat, important e ca ai reusit!

Rosemarie spunea...

"secundul care asigură coarda cu o tehnică de relaxare, mâncând şi scuipând seminţe." :):):):):)
Ar trebui sa o iei ca pe un compliment: uite cata incredere avea in tine!
BRAVO!