joi, 24 decembrie 2009

Pe schiuri de tură…

Zăpada mult aşteptată, a venit, dar se va duce, deoarece lupta cu ploile a început deja. Totuşi la sfârşitul de săptămână care a trecut, am avut prilejul să mă bucur de o mică tură pe schiuri, pe colinele din vecinătatea Topliţei.
Sâmbătă, mi-am propus o mică testare a primei zăpezi, aşa că am mers pe pârtia din oraşul natal. Încântarea nu a fost una de success, zăpada depusă pe pârtie fiind amenajată într-un mod nu prea plăcut, dar am schiat mai mult în afara pârtiei, acolo unde zăpada nu era călcată nici de şenilele ratracului şi nici de alţi schiori, uitilizând instalaţia de teleschi doar pentru urcare.
A doua zi, împreună cu Ovidiu Moldovan, ne hotărâm să facem o tură pe schiuri până aproape de Vf. Bătrâna (1634m).
Timpul destul de frumos la plecarea din oraş, ne-a motivat mult şi aşa am pornit la tură pe traseul ce avea să ducă spre ”Stâncile Coloape”, situate ceva mai jos ca altitudine faţă de Vf. Bătrâna.

Ovidiu Moldovan, în prima parte a turei.

In prima parte a traseului, marşul a mers destul de bine, petru prima zi pe schiuri de tură, bucurânde-ne pe deplin de peisajul hivernal, care pe măsură ce urcam era din ce în ce mai spectaculos şi mai sălbatic.

Tot mai sus.

Ovidiu, printre jaloane.

În a doua jumătate a traseului, rănile provocate de clăparii de tură ai colegului meu, ne-a făcut să încetinim marşul şi astfel traseul propus iniţial, se scurtase destul de mult.

Pauza mult aşteptată.

În final totul a fost foarte plăcut, timpul frumos, zăpada destul de bună, ca traseu, il recomand celor începători, celor care nu au mai fost la o tură, utilizând schiuri de tură, fiind că, este un traseu foarte uşor, fără dificultăţi de orientare sau de trecere a unor pasaje cu risc de avalanşă.
Mai jos, câteva imagini pe care le-am filmat din tură.

Ski Touring from cipri florin on Vimeo.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Florin-Ciprian Andrecuţ spunea...

Ma bucur :-))