sâmbătă, 11 aprilie 2009

Borsec, o nouǎ zonǎ de escaladǎ…

O ultimǎ ştire, veste bunǎ sau rea, cum vreţi voi sǎ fie, este cǎ am deschis o mini zonǎ de escaladǎ în localitatea Borsec, mai exact lângǎ ”Peştera Urşilor”, obiectiv turistic bine cunoscut în zonǎ.
Acţiunea a început Vineri, 10 Martie 2009, trezindu-mǎ înaintea Soarelui, îmi arunc materialele în maşinǎ şi fuga la Borsec. Ajuns acolo, frigul şi ceaţa mi-au dat bunǎ dimineaţa, alǎturi de câteva pǎsǎrele care îşi fǎceau gimnastica de dimineţǎ. Dupǎ o cafea mare, mǎ apuc de treabǎ şi încep cu fixarea materialului în primul traseu, care în prealabil l-am studiat ca linie şi siguranţǎ. Pânǎ cǎtre amiazǎ reuşesc echiparea a douǎ linii, dupǎ plimbǎrile pe coardǎ în sus şi în jos, mai precis, urcǎ şi verificǎ linia, parcurge-o imaginar, coboarǎ, porneşte generatorul, urcǎ înapoi, trage-ţi tot materialul sus în top, lângǎ tine, toate astea fǎcându-le singur pentru câ nu am avut coleg care sǎ mǎ ajute, doar pe la sfârşitul zilei, când a apǎrut prietenul meu Simon Istvan, un nume conoscut acestui blog şi a celor care şi-au mai plimbat ochii prin articolele mai vechi.

2.Black Butterfly

3.White Dream

3.White Dream; 4.Eclipse Time; 5.Jumpy.

În final au ieşit cinci linii foarte frumoase, înca nu le-am parcurs, dar ca dificultate, majoritatea sunt peste gradul ”7a” şi inclusiv.
Accesul în zonǎ este foarte rapid, pot spune cǎ de la locul unde îţi poţi lǎsa maşina faci maxim zece minute.
Ca punct de reper trebuie ajuns la ”Peştera Urşilor”, iar cum se intrǎ în peşterǎ, faleza este în dreapta, dupǎ un mic intrând.
Ca nume de trasee de la stânga la dreapta:
1. Glue Face (6a)?
2. Black Butterfly (7b/b+)?
3. White Dream (7c/c+)?
4. Eclipse Time (7b+)?
5. Jumpy (7a+/b)?
Gradele sunt doar orientative, traseele ne fiind parcurse încǎ. Oricine parcurge vre-una din linii poate lǎsa un comentariu pe articol, sǎ putem stabiliza gradele.

5 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani pentru 1 Aprilie si felicitari pentru munca si pentru poze (care par a fi facute de un fotograf profesionist). Salutari de la o veche (foarte veche) cunostinta !!!

Florin-Ciprian Andrecuţ spunea...

Multumesc, dar sincer, semnati-va , macar sa stiu cine comanjeste pe blog, ca nu e greu sa scri un nume acolo.
Cu stima si respect.

Anonim spunea...

Pai...cred ca ce ti-am scris eu aici nu se poate numi "comanjit". Pe tine te deranjeaza laudele nu anonimatul. Bucura-te de laude pentru ca sunt rezultatul muncii tale de atatia ani ! Numele autorului nu este deloc important.

Florin-Ciprian Andrecuţ spunea...

Fie cum vreti voi. Dar eu ma semnez daca zic ceva, undeva. Si imi cer scuze daca te-a deranjat cuvantul "comanjit", tovarase "anonim", asa sunt eu mai....
Respect.

Florian Mastacan spunea...

AHAAAAA!!! Ba Pitzi, sigur e o femeie in flacari, pun pariu!