miercuri, 20 februarie 2008

Dry Tooling în Piatra Mare

În urmă cu câteva luni am aflat de o nouă zonă de dry tooling, situată pe undeva pe lângă Braşov, aşadar o nouă ţintă pentru mine în acest sezon.
M-am hotărât în cele din urmă ca la sfârşitul de săptămână care tocmai a trecut să merg în acea zonă, împreună cu colegul de piolet Florian Mastacan. Am ales ultima zi din săptămână pentru acestă faleză, în care se cuprind nu mai mult de trei trasee, Mini crux M5+, Apocaliptica M8 şi Man in Black M9-.
Ajunşi acolo, primul lucru care ne-a întâmpinat a fost frigul de afară, - 18°C şi un peisajul fantastic, cu arborii încleştaţi de gerul de afară, dar totuşi soarele a fost binevoitor cu noi şi şi-a făcut apariţia pe la prânz, la fel şi temperatura care a mai urcat pană la -10°C.
Ca de obicei planul meu a fost simplu: să parcurg toate traseele într-o singură zi, categoric fără backpoint şi fără să dau mai mult de trei încercări la cele două trasee mai tari.

Ciprian Andrecuţ în pasul de odihnă din ”Man in Black” M9-

Şi cum totul începe cu începutul, m-am încălzit pe Mini Crux M5+, parcurgându-l la vedere, urmat apoi de Apocaliptica M8, în care din a treia priză a traseului mi-am luat zborul, după care parcurgându-l la rândul lui din a doua încercare, Man in Black M9-, mi-a pus puţin mai mult logica la treabă, mai ales la intrarea în traseu, având un pasaj foarte interesant, destul de dificil de parcurs la prima vedere (nu şi pentru cei buni). La prima parcurgere a traseului nu prea am înţeles multe, în schimb la a doua tentativă am început să-l înţeleg, dar totuşi un plasament prost m-a făcut să fiu din nou pasăre fără creier şi să-mi iau zborul fără rost. La a treia încercare tocmai începuse să mi se dezgheţe substanţa cenuşie şi ca urmare am eliberat traseul, fără să mai am probleme, în cele din urmă m-am întors acasă mulţumit pentru că planul a fost dus cu bine la sfârşit.
Mai jos am postat câteva imagini cu zona, mai puţin artistic în ceea ce priveşte cinematografia, neavând cameraman…dar poate veţi înţelege cam ce a fost.


Video: Dry Tooling in Piatra Mare

Un comentariu:

Anonim spunea...

exact cum te stiam...