luni, 9 aprilie 2007

Snow Break, goana după zăpadă

Chiar dacă sezonul acesta nu ne-a oferit prea multe posibilităţi de a schia, din pricina zăpeziilor inexistente, ca oricare om pasionat de această disciplină am început aşa zisa goană după zăpadă.
Totul a început într-o zi de vineri, treizeci martie anul curent, o zi însorită, perfectă pentru o tură pe meleagurile din apropierea oraşului Topliţa, de data aceasta, Călimani. După ce am terminat cu munca mi-am luat schiurile şi un mic rucsac cu ceva îmbrăcăminte şi am pornit spre zona alba. Era ora două când am dat de primele urme de zăpadă, aşa că m-am şi urcat pe schiurile de tură, având posibilitatea să merg mult mai repede pe zăpadă.
În jurul orei şaptesprezece, împreună cu cei doi prieteni Istvan Simon şi Attila Benedek, am ajuns la refugiul situat la altitudinea de 1720 m, la numai câţiva metri de lacul Iezerul Călimaniului, un refugiu care ne-a fost gazdă pe toată durata acestei ture.
Fiind o oră destul de târzie pentru a schia pe versanţii din jur, după câteva mici aranjamente prin refugiu, ne-am aşezat în fotoliile existente, alături de câte o cană fierbinte de ceai aşteptând cu zâmbetul pe buze, apusul de soare.
Sâmbătă, treizeci şi unu martie am hotărât să schiem în prima jumătate a zilei în zona lacului Iezer, pe o pantă sudică, ca apoi cealaltă jumătate a zilei să ne-o petrecem pe un versant nordic ce se întindea de la staţia meteorologică până în fostul oraş minier din craterul Călimaniului.
Tot în cursul acestei ziele şi-a făcut apariţia prietenul nostru Cătălin Frăţilă, ajutat la urcare de un snow mobil ce avea drum la staţia meteo.
Profitând de soarele ce ne-a ţinut companie pe tot parcursul acestei zile, am schiat până către ora optsprezece.
În urmatoarea zi de întâi aprilie, în care am împlinit minunata vârstă de douăzeci şi şase de ani, vremea nu se arăta prea milostivă cu noi, dar asta nu ne-a făcut să stăm în refugiu, aşa că prin micile rafale de vânt am continuat să schiem pe o faţă nordică, la 2033 m altitudine, tot în craterul Călimaniului.
Mai jos, Snow Break, un mic filmuleţ pe care l-am făcut, vă va arăta mai bine ce a fost în această tură.

Snow Break from cipri florin on Vimeo.

7 comentarii:

Alex spunea...

M-a convins sa-mi iau clapari si sa invat sa schiez.Sa schiez, nu sa ma dau cu schiurile.Superb.Si peisajul superb, si schiatul, si chiar si muzica de la film.Vreau si eu...

Anonim spunea...

~Sunteti cei mai tari!!! Suntem mandri de voi baietii!!! E super iarna peisaju...pacat ca doar vara ajung acolo:)Multa bafta in continuare!!! Va saluta Simona din Toplita~

Anonim spunea...

ma Cipri, pe viitor vreau sa te vad mai mult pe schiuri ca vad ca te pricepi si la asta. Poate bagam ceva ture de freeride la Balea impreuna ;)
Radu Solo (Cluj)

Matei Laudoniu spunea...

super marfa filmele pe care le faci...am pus un link pe blogul meu catre blogul tau (www.mateilaudoniu.blogspot.com), am si eu ceva filme, dar nu din categoria "stapanul inelelor" :)))

le tin asa, pentru batranetze, ca amintire, n-au nici un fel de treaba cu simtul artistic, spre deosebire de ale tale.

da-i inainte! :)
matei

Anonim spunea...

Ma bucur mult ca v-au placut.....
Sper pe viitor sa mai fac ceva filmari si sa-mi pun iara imaginatia la bataie.
Hai sa traiti bine.
Rock.

shetana spunea...

bravo cipri, calitate in sport si calitate in tehnica informatica; mersi si pentru peisajele de la toplita si din calimani, mi-e dor de munte, da intr-o zi cu soare...,
curaj
costina

Dumitrel Marius spunea...

Foarte buna seria. Apreciez ca ati pus si ce e bun: stil, control, pozitie corecta dar si trantele care se dau pe neamenajat. Foarte frumos