duminică, 4 aprilie 2010

Ultima tură…

După cum sună şi titlul acestui articol, a fost ultima tură, ultima tură pe schiuri din acest sezon.
Ziua de Sâmbătă, era planificată pentru boulder, la Borsec, în arealul zonei de căţărat, dar cum vremea a fost destul de rece, m-am decis să mai pun ceva condiţie fizică, lângă puţina care există şi aşa mă hotărăsc să dau o fugă, pe schiuri, până la staţia meteorologică din Călimani, aflată la 2033m altitudine.
Zis şi făcut, cu un rucsac, în care aveam strictul necesar, o iau din loc, nu la miezul nopţii, “cum fac unii” :-)), ci la o oră decentă. De data asta mi-am ales o rută, nemarcată turistic, neumblată, fără nici un interes turistic prea mare, prin păduri şi goluri alpine, unde doar urme de animale sălbatice am văzut.
Vremea în prima jumătate a zilei, a fost foarte frumoasă, dar ştiam că se va strica pe mai târziu, norii care se agăţau de Vf. Reţitiş (2033m), era cel mai bun semn. În a doua jumătate a zilei, s-a închis de tot, vizibilitatea scăzând sub 50m, cu ceva viscol şi cam tot ce trebuie pe lângă.
Ca tură, o recomand, este lungă, în jur de 16-17km, (doar dus), deoarece face o buclă mare, până să te îndrepţi spre staţia meteo, iniţial de îndepărtezi de munte, ca apoi să revii, nu este ca majoritatea traseelor, care urcă direct, te ţine în priză, deoarece trebuie să te orintezi permanent, să şti unde te afli, este destul de tare ca marş, ca peisaj, pot spune că este cea mai frumoasă rută pe care am urcat în Călimani din partea de sud a Călimaniului.
Cam asta a fost ultima tură din acest sezon de schi, schiurile le-am pus în cui, clăparii la naftalină, să sperăm că se îndreaptă vremea, să mergem la cocoţ.
Mai jos, pentru cei interesaţi, am postat câteva imagini, din mica tură.

Walk on skis from cipri florin on Vimeo.